Szolgáltatásaink

 

 

Szállás

Panziónk 7 darab 2 ágyas szobával rendelkezik, melyekben pótágyakkal 20 fõ elszállásolására is van lehetõség. Panziónk egy része apartmanként is bérelhetõ. Az apartman 3 szobát, 2 fürdõszobát, felszerelt konyhát, étkezõt és egy társalgót foglal magába. A szobáink egy része, mozgáskorlátozott vendégeink részére is elérhetõek. 50-55 fõs csoportokat is fogadunk, közösen más minõsített vendéglátókkal.

 

 

Étkezés

Igény szerint biztosítunk reggelit, ebédet és vacsorát. Az étrendet úgy állítjuk össze, hogy vendégeink megismerkedjenek a hagyományos székely konyha ínyencségeivel. Az étkeztetésre különös figyelmet fordítunk, az általunk felszolgált ételek saját vagy a környék falvaiból származó alapanyagokból készültek, nem adagra szolgáljuk fel, mindenki annyit fogyaszt amennyi jólesik. Az étrend elõre egyeztethetõ , kérésre vegetáriánus étrenddel is szolgálunk.

 

Reggeli: házikenyér, lekvárok, méz, házisajt, túró, orda, gyógytea, házitej, kakaóskáve, kávé, szalonna, kolbász, tojásrántotta, fõttojás, ökörszem, padlizsánkrém, paradicsom, paprika, paradicsom, zöldhagyma, májpástétom, tepertõkrém, túrospuliszka.

 

 

Zárt parkoló


A panzió tágas udvara alkalmas az autók biztonságos parkolására. A panzió elõtt lehetõség van autóbusz parkolására is.
Elõzetes egyeztetés alapján reptéri transzfert is biztosítunk vendégeink részére a Marosvásárhelyi, Kolozsvári és Bukaresti repterekrõl – repterekre.
Az udvaron elhelyezett kerti tûzhely lehetõséget nyújt grillezésre, bográcsozásra.

 


Népi mesterségek bemutatása

 

Seprûkötés (cirokseprû készítés), Szalmafonás, Csuhéfonás, Kosárfonás, Csipkekötés, Szövés, Fafaragás, székely kapu faragás.

 

 

Szabadtéri programok

Gyalogtúrák a közeli erdõbe, tisztásra;

Szekerezés, télen szánozás;

Házikenyérsütés;

Gyógynövénygyûjtés;

Esztenalátogatás, sajt és orda kóstolás;

Vadles;

Horgászás;

Disznóvágás és hagyományos feldolgozás téli idõszakban;

Bográcsozás, este tábortûz;

Pálinka fõzde látogatása, kóstolással egybekötve;

Tehénfejés a helyi gazdáknál, házi vaj készítés;

Erdei gyümölcsszedés: eper, málna, szeder, som, csipkebogyó;

Lekvár fõzés, hagyományos rézüstben – õszi program;

Szénacsinálás.