Az Ilyés Panzió bemutatása

 

Panziónk Erdély szívében Székelyudvarhely-tõl 9 km-re Segesvár irányában Bögözben helyezkedik el. A panzió a fõút mentén a 383 szám alatt található. Családias környezetben 14-18 fõ elszállásolására és étkeztetésére alkalmas. Nagyobb csoportok (40- 45 fõ) elszállásolását is vállaljuk a faluban. A csoportok fogadása székelyruhában történik, az utolsó este pedig búcsúestel zárul, ahol a helyi néptánccsoport tart néptánc bemutatót. Bögöz központi fekvésébõl adódóan,  egy napos csillagtúra programokkal lehetõség nyílik  Székelyföld  nevezetességeinek megismerésére.

 

Azok a vendégek részére akik nem autóval érkeznek és kirándulni szeretnének, elõzetes egyeztetés alapján autót biztosítunk. Az étrendet rendszerint úgy állítjuk össze, hogy a vendég megismerkedjen az erdélyi konyha jellegzetes ételeivel. Az étkezéshez szükséges alapanyagok biotermékek, nagy része saját termesztésû.  vendégek kérésére kirándulásokat (lovasszekéren , gyalogosan, biciklivel) is szervezünk a környéken található  erdõkbe, tisztásokra. Ezeken a kirándulásokon lehetõség nyílik vadlesre, gyógynövénygyûjtésre, szalonnasütésre és nem utolsó sorban kikapcsolódásra. 

 

Bögöz legfõbb nevezetessége a XIV.századi református mûemléktemplom, Udvarhelyszék egyik legszebb középkori egyház-építészeti emléke. A mûemléktemplomot a 13-14 századi falképek, a kazettás mennyezet és a rovásírásos emlékek tették híressé.


Minden kedves vendéget Szeretettel várunk!

 

Kérjük tekintse meg fotógalériánkat!