Atractii turistice din impejurimi
Székelyudvarhely
Click image to open!
Székelyudvarhely jelenleg Hargita megye második legjelentõsebb megyei jogú városa..Lakosságának 96%-a magyar nemzetiségû. Az Erdélyi-medence délkeleti részén, a Nagy-Küküllõ felsõ szakasza mentén fekszik. A Hargita vulkanikus hegység délnyugati fennsíkja végzõdésének és a Küküllõ menti dombvidék alacsonyabb domb-sorainak, a Szarkakõ, a Nagyoldal, a Csicser, a Budvár dombjai határolják.
 
Baile Szejke
Click image to open!
Un obiectiv interesant din imediata apropiere a orasului este Bãile „Szejke”. Apele acesteia au fost utilizate pe parcursul timpului, atât ca apã de bãut cu efecte terapeutice, cât si pentru bãi. Câmpul de turbã, descoperit în 1901 se aflã sub protectia mediului, având o vegetaþie specificã de baltã ºi de mlastinã. Mofeta si nãmolul curativ nu sunt exploatate. În prezent la Bãile „Szejke” functioneazã un strand cu douã bazine si o baie cu apã caldã. Aici se aflã monumentul funerar al lui Orbán Balázs si drumul care duce la monument trece prin porti tradiþionale secuiesti.
 
Muzeul apelor minerale (Băile Szejke)
Click image to open!
Efectul benefic al apelor minerale din Bãile Szejke era cunoscut încã din mijlocul secolului al XVIII-lea. Orbán Balázs a construit, pe domeniul detinut de el, o micã baie devenit popularã în curând, ºi tot el a organizat transportul apei minerale în oras cu cãrute trase de bivoli, în ulcioare de lut specifice. În 2008 s-a deschis aici cea mai mare expoziþie permanentã de ape minerale si bãi. Sunt expuse ulciorii de odinioarã, carul cu bivoli, si se poate cunoaste procesul de formare a apelor minerale. Vizitatorii pot degusta în final si apa sulfuroasã a izvorului Sarolta.
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 Inainte > Sfarsit >>