Bögöz környéke
Székelyudvarhely
Click image to open!
Székelyudvarhely jelenleg Hargita megye második legjelentõsebb megyei jogú városa..Lakosságának 96%-a magyar nemzetiségû. Az Erdélyi-medence délkeleti részén, a Nagy-Küküllõ felsõ szakasza mentén fekszik. A Hargita vulkanikus hegység délnyugati fennsíkja végzõdésének és a Küküllõ menti dombvidék alacsonyabb domb-sorainak, a Szarkakõ, a Nagyoldal, a Csicser, a Budvár dombjai határolják.
 
Szejkefürdõ
Click image to open!
A Szejkefürdõ különleges ízû ásványvizeit az idõk során mind belsõ ivó, mind külsõ meleg- és hideg vizes fürdõkúrára is használják. Az 1901-ben felfedezett tõzeglápja, ingoványos másfél méter vastag gumiföld, természetvédelmi terület, sajátságos mocsári-, lápvidéki növényzettel. A mofetta és értékes gyógyhatású iszapja nincs hasznosítva. Jelenleg a Szejkefürdõn strand és meleg fürdõ mûködik. Itt található Orbán Balázs síremléke és az odavezetõ úton elhelyezett székely kapuk sora.
 
Borvíz- és Fürdõmúzeum (Szejkefürdõ)
Click image to open!
A Szejkefürdõ ásványvizeinek gyógyító hatása már a XVIII. század közepén is ismert volt. Orbán Balázs itteni birtokán egy kis virágzó gyógyfürdõt teremtett és megszervezte a víz beszállítását jellegzetes formájú cserépkorsókban bivalyok vontatta szekereken. 2008-ban megnyílt itt a székelyföldi ásványvizek és fürdõk eddigi legnagyobb állandó kiállítása.
 
<< Elsõ < Elõzõ 1 2 3 4 Következõ > Utolsó >>